13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Лозенец с жива верига срещу бетоновози

 Жива верига, организирана от жителите на с. Лозенец, затвори днес за около два часа входната артерия на селото за бетоновози, прицепи и големи самосвали. Инициативата на местните жители е добронамерена и цели да бъде преустановено преминаването на тежкотоварната техника през селото. Действията им бяха провокирани от преминалия преди дни тежкотоварен автомобил по прясно асфалтираната главна улица.

Официалното становище на кмета Петко Арнаудов е, че подкрепя инициативата им. Той сподели, че разбира стремежът на хората да искат да осигурят условия за успешен летен сезон. „ Щом разбрах за недоволството на жителите на Лозенец, веднага поисках да се срещна с тях. Трябваше да ме уведомят и щях да им помогна да разрешат проблема. Ние винаги сме се стремели да създаваме поминък на хората и да ги подкрепяме в бизнеса им“, каза кметът и припомни, че общината е заделила 150 хил. лв. за асфалтиране на улиците в Лозенец. След „Георги Кондолов“ предстои основен ремонт на ул. „Младост“ и кърпежи и асфалтиране на ул. „Лилия“.

 Кметът заяви, че водачите и собствениците на тежка строителна техника, които не спазват строителната забрана, ще бъдат санкционирани. beton.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук