14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Жители от „Възраждане“: Скъсаха ни от глоби, че сме паркирали пред домовете си

Една сутрин всички собственици на гаражи на ул. Христо Фотев /доколкото разбрахме и на съседната ул. Цар Самуил/ осъмнахме с „жълти картички”, залепени на страничните стъкла на колите

Жители от комплекс „Възраждане“ отново изразиха недоволство от това, че са глобени заради паркиране пред домовете си. Освен това те сигнализират и за некачествено извършен ремонт на една от улиците – „Христо Фотев“, пише burgasnews.com.  Тук беше извършен ремант в отсечката от „Дебелт“ до „Гладстон“, по евро проект, като отсечката е малко над 50 м. Ремонтът започна през зимата и продължи и през лятото. Според сигнала на гражданите, улицата отново е разкопана.

Публикуваме писмото им без редакторска намеса:

Скъсаха ни от глоби с фишове от по 50 лв., затова че сме паркирали автомобилите си пред гаражите си. Една сутрин всички собственици на гаражи на ул. Христо Фотев /доколкото разбрахме и на съседната ул. Цар Самуил/ осъмнахме с „жълти картички”, залепени на страничните стъкла на колите.

Има семейства, в които се ползват по два автомобила. Единият влиза в гаража вечер, а другият паркираме пред вратата. И то според изискванията на закона и на наредбата на общината – на два метра от улицата /дори повече/, за да има свободна зона за пешеходците. Подчертаваме – вечер. През деня автомобилите ги няма, защото сме на работа.

Изпращаме ви снимков материал за сравнение и за улеснение на общинските служители, за да не се разкарват по улиците на Възраждане. На снимките ясно се вижда как стотици автомобили са паркирани в нарушение, но си стоят необезпокоявани. Извън санкциите остават дори и тези, които са паркирани върху ремонтирани тротоари. През цялото денонощие.

Нека от Община Бургас посочат и обяснят относно паркирането – къде и за кого законът и Наредбата за обществен ред и сигурност на община Бургас важат. Защо служителите на обществен ред и сигурност „патрулират” само на определени места и защо нарушителите им са избирателни? Защо налагат глоби, при положение, че законът и наредбата на общината за паркирането не са нарушени?

Тези глоби не се обжалват и се заплащат в срок от една седмица в ТБ Общинска банка или на касите на община Бургас. Ако не се заплати в срок, се смята във влязло в сила наказателно постановление. Посочено е, че нарушението е по чл. 94, ал. 3 от ЗДвП, на осн. на чл. 186, във връзка с чл. 178 е от ЗДвП.

Защо след ремонтите, които продължават, на улиците във Възраждане паркоместата са в пъти намалени? Защо се позволи презастрояване в този район, където улиците са тесни. И защо вместо парко места се изградиха улици като булеварди, с тротоари широки между 5-6 метра? 
Това да не би да е първата стъпка към обособяване на синя зона в комплекса?!

Между другото от два дни тротоарът на РЕМОНТИРАНАТА ул. Хр. Фотев е разкопан за пореден път!!! Пълен абсурд! /бел ред. на снимката долу се вижда поредното разкопаване, за да бъдат ремонтирани тези колчета/

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук