15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Жители питат бургаски депутати за инфраструктурна и саниране

Инфраструктурни проекти, предстоящият старт на програмата за саниране и стопанисване на общинските гори бяха сред основните теми, за които жителите на област Бургас поискаха повече информация от народните представители от ГЕРБ.  Народният представител Иван Вълков осъществи срещи с хора не само на Бургас, но и от други населени места в централата на партията в морския град.

Бургасаките депутати от ГЕРБ на посещение в Ново Паничарево 

„Освен въпросите от национално значение като темата с БДЖ и изготвяне на дългосрочна стратегия за реформи в железниците, бях потърсен и хора за разрешаване на проблеми от регионален характер. Предоставена ми бе подписка от близо 600 души от общините Сунгурларе и Руен. Те настояват да бъдат взети мерки относно пътя Вресово-Камчия, който е в окаяно състояние, а отсечката се използва интензивно. С колегите ми от ГЕРБ работим и винаги сме били обърнати към проблемите на хората от всички населени места. Поех ангажимент да отнеса въпроса към Министерството на регионалното развитие и благоустройство“, сподели зам.-председателят на транспортната комисия в парламента. 

Иван Вълков заедно с областния лидер на партията Димитър Бойчев посетиха и с. Ново Паничарево, което бе едно от най-сериозно засегнатите населени места в областта при наводненията миналата година. Депутатите се срещнаха с кмета на селото Яна Жекова и кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, за да обсъдят ситуацията към настоящия момент спрямо нанесените щети. Двамата народни представители са входирали питане до регионалния министър относно възстановяване на мостово съоръжение, свързващо селата Веселие и Ясна Поляна. След проливните дъждове то бе разрушено, а в момента жителите използват обходен път през с.Равадиново. Предстои в рамките на парламентарен контрол да бъде отговорено на отправения въпрос. По време на срещата в с. Ново Паничарево бе обсъдена и възможността за възстановяване на разрушения при наводненията въжен мост в селото, който води към парка.

Народният представител от ГЕРБ Диана Йорданова проведе приемен ден в офиса на партията в Камено. Жителите, които използваха възможността да се срещнат с нея, повдигнаха въпроси от различен характер. Една от основните дискутирани теми бе стартирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Граждани искаха да получат повече информация за условията за кандидатстванe.

Заместник-председателят на бюджетната комисия посочи, че програмата предвижда пълна изолация на сградата, при нужда конструктивно укрепване на сградата, както че и държавата финансира на 100% саниране на всички сгради. В програмата могат да участват блокове, които имат над 36 жилища в тях. Диана Йорданова бе потърсена в приемния си ден и по въпроси, свързани с изискванията за кандидатстване за евросубсидии на земеделските производители и по-специално програмата „Млад фермер“. Тя предложи да се организира среща на земеделските производители със специалисти, които се занимават със самите програми, проекти и субсидии, за да се отговори на конкретните въпроси.

Румен Желев организира открита приемна за жителите на Сунгурларе. Той бе потърсен от местните хора по въпроси, свързани със стопанисването на общински гори, както и проблемът с незаконната сеч на територията на общината.

„Отправен ми бе и конкретен въпрос от гражданин относно път 1-7, отсечката Бероново- Котленски проход. В момента той е в лошо състояние и на практика по него е почти невъзможно да се движи безпрепятствено лек автомобил. Бил е извършен ремонт преди година от АПИ, но на много малък участък от него. Ще проведа необходимите разговори с отговорни институции, за да може този казус да бъде претърпи развитие и да се търси начин за подобряване състоянието на пътя“, коментира Румен Желев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук