16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Жълт код за бури и градушки днес

„Жълт“ код за обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за цялата страна днес. На места се очакват интензивни валежи –  до 35 л/кв. м. Има вероятност и за градушки. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток -североизток. Температурите ще се понижат – максималните ще са предимно между 24 и 29 градуса, в Северозападна България и по-ниски.

дъжд

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Максималните температури ще бъдат 24 – 26, температурата на морската вода е 26- 28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. През нощта срещу петък и в петък валежите и гръмотевичните бури ще продължат, на повече места и по-интензивни ще са в Източна България. Над Западна България ще има и слънчеви часове, но около и след обяд отново ще се създадат условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи.

В източните райони ще се усили вятърът от североизток. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса. В събота ще има повече слънце.

Все още на места ще има условия да превали, но вече по-слабо. Температурите ще останат ниски за сезона. В неделя вятърът ще отслабне и в много райони ще стихне. Ще преобладава слънчево време, около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е хладно, но дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи. В началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево, а температурите ще се повишат още малко.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук