13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Жълт код за валежи на 13 март! Вижте къде

Жълт код за валежи е обявен за 12 области на страната за 13 март, понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупреждението е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска и Сливенска. Очакваните сумарни количества на валежа в тези области са между 15 и 25 литра/кв.м. В планинските райони на тези области валежите ще са от сняг, а в останалите – от дъжд.

През следващото денонощие ще бъде облачно, в равнинната част от страната с валежи от дъжд, в планините и планинските райони – от сняг. На места валежите ще са значителни. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната – от северозапад, в източната – от север-североизток. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса , максималните – между 5 и 10 градуса.

В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на места значителни. Ще духа умерен, привечер – временно силен североизточен вятър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук