6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

„Жълт“ код за силен вятър в Бургаско

В 14 области, сред които и Бургас, е е обявен „жълт“ код заради силен вятър, съобщават от НИМХ-БАН. Ще духа силен северен вятър със до 18 м/сек. По крайбрежието на морето поривите на вятъра ще достигат 26-28 м/сек.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна, ще превалява слаб сняг главно в планинските райони, а през нощта и на места в Западна България. В източната половина от страната и по долината на река Струма ще духа силен, временно и бурен северен вятър, а в останалите райони ще е до умерен от северозапад. Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 5° и 0° , а максималните – между минус 1° и 4°.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа бурен северен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 8°, на 2000 метра – около минус 13°.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук