13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Жълт код за 11 области днес

 В 11 области на България е обявен жълт код за денонощието, съобщиха от НИМХ при БАН. Това са областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София-област, София-град, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Кърджали. През страната ще преминава студен атмосферен фронт.

vali.jpgЖълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. От запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт.

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-значителна след пладне над Западна и Северна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Предимно слънчево ще остане над югоизточните райони. Максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София около 26.

Атмосферното налягане е около средното за август, слабо ще се повишава.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, по-значителна след обяд над Западна Стара планина и Рило-Родопската област, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Максимална температура на височина 1200 метра около 19 градуса, а на 2000 метра – около 13.

По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни по северното крайбрежие, но вероятността за валеж е малка.

Вятърът ще е до умерен от изток. Максимални температури на въздуха 27-29 градуса.Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

снимка: sinoptik.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук