19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

„Жълт“ код предупреждава за интензивни валежи в Бургаско днес

За днес е обявен жълт код за валежи между 30 и 40 литра на квадратен метър за 10 области в страната. Очаква се повишение на речните нива. Предупредителен код за опасни метерологични ялвния има в областите София, Видин, Монтана, Враца, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Ловеч и Бургас.

маринка, дъжд, улици

От Министерството на околната среда предупреждават за нов риск от внезапни локални наводнения. Времето може да бъде потенциално опасно. Максималните температури, в повечето места, ще са между 18° и 23°. 

В периода 16 -18 септември се очаква значително да се повишават водните нива в поречията на реките Ерм, Нишава, Лом в горното и средното течение и всички съответстващи притоци – Стакевска, Чупренкса, Нечинска бара; Цибър, Огоста в горното и средното течение и всички съответстващи притоци – Превалска, Чипровска, Дългоделска Огоста, Златица, Бързия, Шугавица, Въртешница, Ботуня. Искър по цялото течение, по-съществено във водосборите на р. Искър над яз. Панчарево, Владайска, Батулийска, Искрецка, Малък Искър, Златна Панега и Гостиля; очаква се значително да се увеличи водното количество в участъка след гр. Роман; Вит в горното течение и притоците ѝ Бели Вит, Костина, Васильовска река, Лесидренска; Осъм в горното течение и притоците ѝ Черни Осъм, Бели Осъм, Команска, Сухата река; Марица в горното течение и съответстващите притоци – Ибър, Костенецка, Крива река, Яденица, Тополница, Луда Яна; Арда в горното течение и притоците ѝ Елховска и Черна река.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук