8.8 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Забавното лятно четене днес на „Охлюва“

На 18 юни от 17ч. на открита сцена „Охлюва“ в Приморския парк на града ще бъде даден старт на инициативата за насърчаване детското четене през лято 2012.

 

Забавното лятно четене и тази година се случва под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. През лято 2012 наши партньори станаха община Бургас и община Стара Загора.

 

Специални гости на 18 юни ще бъдат Димитър Николов, кмет на обшина Бургас, който прие да бъде и посланник на Забавното лятно четене в града, Константин Гребенаров, областен управител и Милка Харизанова от РИО Бургас.

 

Като посланници на инициативата ще се включат Пейо Пантелеев, актьор и поет и Стоянка Грудова, детска поетеса. Заедно с децата и учениците те ще разкажат за любимите си детски книжки. Организаторите от Az-deteto.bg ще демонстрират попълването на онлайн читателския дневник на Забавното лятно четене 2012.

 

Кампанията за втора поредна година ще се проведе през месеците на лятна ваканция на учениците и ще обхване цялата страна.  В края на ваканцията, на 17.09. ще бъдат обявени резултатите от инициативата, които ще бъдат резултат от попълването на онлайн читателския дневник.  Въз основа на резултатите ще бъдат определени „Най-четящия град“ и „Най-четената детска книга“ за Лято 2012.

 

При старта на инициативата ще поканим децата и техните родители да дарят на детските отдели на библиотеките книжките, които вече са прочели или израснали. Те ще бъдат разпределени по детските отдели на библиотеките партньори и техни клонове, които се нуждаят от книги.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук