11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Забраняват носенето на оръжие и просията в Несебър

Забраняват носенето и ползването на хладни оръжия на обществени места, както и носенето и ползването на всякакъв вид пневматично оръжие в границите на населените места на територията на община Несебър

Искането за забрана е част от проекта за дневен ред на заседанието на Общинския съвет в Несебър, което ще се проведе днес. То ще бъде предложено като допълнение към Наредба №1 – за осигуряване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, за опазване на общинската собственост и околната среда и за безопасността на движение на територията на община Несебър.

В действащата наредба се забранява и спането по пейки или на земята в паркове, градини и на други обществени места, просията по улиците на Несебър и съставните селища на общината, извършването на действия, нарушаващи обичайните норми на морал и поведение на обществени места.

   При констатирани нарушения на изискванията на наредбата на виновните лица се налага глоба от 50 до 200 лв.

   В дневния ред, който включва 52 точки, общинските съветници ще се произнесат и по схемите за търговия на открито, съгласно Наредби №2 и №10 на Общинския съвет,на територията на Несебър-стара и нова част, а също така и за Обзор, Равда и Св.Влас.   

   По т.44 председателят на Общинския съвет Благой Филипов внася на първо четене Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Несебър.А по т.49 зам.кметът по бюджет и финанси Иван Гургов предлага за решение отпускането на средства в размер на 350 000 лв от общинския бюджет за финансиране на Общинския футболен клуб “Несебър” и Детско-юношеската школа към него. Поради неотложна и спешна необходимост от средства се предлага предлага предварително изпълнение на решението.

   По т.47 съветниците ще трябва да определят условията за провеждане на конкурс за отдаване на дейността по репатриране на МПС в зона “Слънчев бряг-запад” за срок от 3 години.

   С т.35 се предлага учредяване на безвъзмездно право на ползване на част от общински имот на БЧК-Несебър и на Центъра за обществена подкрепа,а с т.36-отдаване под наем на общински имот на Дружеството за културни връзки и хуманитарно сътрудничество между български и гръцки граждани “Месембрия”.

                                            Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук