15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Завърши брегоукрепването на ул. „Морска” в Поморие

Приключи укрепването на съществуващата крайбрежна дига на ул. „Морска” в Поморие. С това се намали риска от наводнения на жилищна зона, прилежаща към ул. „Морска”  в кв. „Свети Георги”, гр. Поморие. Проектът е на стойност 1 млн. 52 хил., 95% от които са безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”, а останалите 5 % – собствено финансиране от бюджета на Община Поморие.

„Брегоукрепването вече завърши. Изградено е сложно хидротехническо съоръжение, което укрепва брегът и предпазва жилищните сгради от наводняване. То е стъпаловидно,  с 240 метра дължина и в най-високата си част достига до 2м. и 60см. В основата му има изградени вълногасящи съоръжения, така наречените кесони” – разясни кметът на Община Поморие Иван Алексиев. Той благодари на фирмата изпълнител „Кредо Г4” за добрата организация на работа и спазените срокове, въпреки лошите метеорологични условия.

Паркинг и детски кът ще бъдат изградени до дигата заяви кметът Иван Алексиев

Предстои благоустрояване на района около дигата. Със средства от общинския бюджет през есента ще започне изграждането на парк, детски кът и паркинг. Участъкът след дигата ще се обособи като крайбрежен булевард.

Улица „Морска” беше една от най-застрашение от наводнения зони. Живущите в тази част на града търпяха материални щети, причинени от бурното море през зимата. С реализирането на проекта, домовете на ул. „Морска” ще бъдат защитени от морската стихия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук