12.6 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Завърши ремонтът на ЦДГ „Веселушко” в Поморие

Ремонтът на покрива на ЦДГ „Веселушко” приключи и децата вече могат да се върнат в детската градина, за да продължат ежедневните си занятия. Проблемите с оттичането на дъждовна вода и рушенето на мазилката в помещенията на градината, наложиха преместването на децата в други детски заведения за близо 2 месеца.

Некачествената работа при изграждането на детската градина, наложи нов ремонт само 6 години по-късно. Монтира се хидроизолация и се направи армирана замазка на покрива, поставена е поцинкова ламарина на борда и са сменени тръбите за водооттичане. На терасите също е поставена армирана замазка, хидроизолация и гранитогрес. Сменен е и наклонът за оттичане на вода, който е бил обърнат нерационално при построяването на сградата. Стойността на ремонта е 81 390.14 лв., 50 % от които са по линия на проект „Красива България”, а останалите 50 от бюджета на Община Поморие за 2013 г. Фирмата изпълнител по проекта е „СТИНИ” ООД – град София.

През 2007 година Община Поморие построи изцяло сградата на ЦДГ „Веселушко” на мястото на съборената стара сграда, като за целта използва средства от общинския бюджет в размер на 1 466 208,61 лв.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук