24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Задържаха криминално проявения Филип Фратев за каналджийство

На 29 март бургаски полицейски служители задържаха знакова фигура от ундърграунда, съпричастна към нелегалното преминаване на мигранти през територията на Бургаска област – това е криминално проявения Филип Фратев, 50 годишен от Бургас. Филип Фратев и брат му близнак Иван Фратев нашумяха през 90-те години с криминалната си бригада за побоища и рекет.

Фратев е задържан, заедно с 39 годишния Г.Г. , който в микробус «Опел Виваро», с бургаска регистрация, превозвал 18 нелегално преминали границата на България лица / мъже, жени и деца/, по-голяма част от които самоопределящи се, като афганистанци. Сред задържаните има един иракчанин и трима сирийци.

Микрообусът е спрян на бургаската улица «Крайезерна» до входа на «СОМАТ» около 21.00 ч. на 29.03.т.г. Непосредствено след това в близост до завод «ЛУКОЙЛ» е спрян и задържан пилотния автомобил, екскортиращ «Опел Виваро»-то – това е «Мерцедес CL 500», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишния Ф.Ф.

По случая са извършени огледи и працесуално-следствени действия / претърсване /, при които са иззети веществени доказателства / мобилни телефони, СИМ-карти и документи на автомобилите/.

Г.Г. и Ф.Ф. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство за каналджийство по чл. 281 ал. 2 от НК. Нелегално преминалите са откарани до отдел «Миграция» към ОДМВР – Бургас за настаняване в специализиран център.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук