13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Задругата на Черноморието: Всички рекламират заедно

Всички тринадесет кметове на общини в Бургаско са потвърдили членството си в Организацията за управление на туристическия район „Бургаско Черноморие“. Това обяви пред журналисти председателят на Постоянната комисия по туризъм в местния парламент Живко Табаков.

Така, областта е сред първите, които ще изпълнят напълно изискванията в закона за туризма, които регламентират дейностите за управление на туристическите райони на страната. 13-те общини в областта ще изпълняват съвместни дейности, свързани с формиране на регионални туристически продук­ти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама на района, се посочва в текстовете.

„По време на последното заседание на Общински съвет – Царево беше поставен и последния подпис. Всички общини на територията на област Бургас вече са делегирали правата на кметовете за включване в организацията за управление“, обяви Табаков.

Очаква се до дни областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков да внесе документите в Министерството на туризма, с което ще се задвижи и процедурата за създаването на туристически район „Бургаско Черноморие“. Само преди дни беше легитимирана дейността на първата Организацията за управление – тази на туристически район „Родопи“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук