11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Задръстванията започнаха, най-драматично е при входа на Бургас

Вече започнаха традиционните задръствания по пътя за Южното Черноморие. Най-драматична е ситуацията на входа на Бургас откъм автомагистрала „Тракия“, трасето към намиращите се на север от града курорти (посока Слънчев бряг) и пътят за градчетата на юг (посока Приморско), това казва в интервю за Агенция „Фокус“ говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева.

Пътни знаци

По думите й, проблемът за момента няма решение, защото инфраструктурата не може да поеме огромния поток от коли, които се стичат по едно и също време към Южното и Северното Черноморие. Рандева се надява с пробивът на улица „Струга“, който ще бъде пуснат до дни, да облекчи трафикът.

„Друг е въпросът, че всъщност въпреки че имаме подобрение в тази посока голяма е нуждата от четирилентов път, който да се направи от Бургас до Слънчев бряг, а не на части“, посочи говорителят на полицията. От бургаската полиция отчитат увеличаване на катастрофите по пътя Бургас-Приморско.

Тежките инциденти стават там, където поставената бетонната разделителна ивица между двете платна свършва. „Там водачите решават, че могат да си покажат бързината на автомобила или възможностите си на шофьори. Стига се до челни сблъсъци, до странични със завъртане на автомобила или самостоятелни катастрофи в тъмната част от денонощието. От тук броя на катастрофите, на загиналите и ранените скача драстично за първите 6 месеца на годината“, каза Рандева.

Според статистиката увеличението на катастрофите е с 28, на ранените с 45 и на загиналите с 9 души.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук