24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Задържали 20 митничари на ГКПП „Малко Търново“. Обвинени са петима

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу петима митнически служители от ГКПП „Малко Търново” след специализирана акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”. Заради проверката, която започна в ранните часове на 19 октомври, пункта за Турската страна остана затворен повече от седем часа, което предизвика километрични колони от автомобили.

Обвиненията срещу митничари са за подкупи от шофьори на леки и товарни автомобили. Доказателствата срещу тях са събрани и чрез използването на специални разузнавателни средства, обяви на извънреден брифинг в Бургас, говорителят Главната прокуратура, Румяна Арнаудова. По думите й, в случая се касае престъпна схема, договорена между служителите за искане на подкупи, която действала от началото на май, тази година.

„Четирима са с парични гаранции от по 2 000 лева, а едно от лицата, което е и началник на митническия пункт, е с постановена парична гаранция от 3 000 лева. Извършени са в рамките на вчерашния ден 32 претърсвания на територията на митническия пункт, както и жилища, офиси и автомобили. Общата, установена сума при тези претърсвания е около 10 000 лева“, съобщи Арнаудова.

Според разследващите митничарите са искали пари от шофьори на леки и товарни автомобили, за да ги пропуснат безпрепятствено през границата. Сумите са били дребни, уточни говорителят на Главна прокуратура. СРС-тата сочат по несъмнен начин за сговор между инспекторите. Те са действали от май до момента на задържането им.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук