9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Задържана е престъпна група за разпространяване на наркотици в Бургаско

Задържана е престъпна група за разпространяване на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР. Шестима участници в група за разпространение на наркотични вещества са задържани в хода на съвместна операция, проведена от служители на ГДБОП и колегите им от отдела в Бургас. Акцията в столицата и на територията на Бургаска област е осъществена под ръководството на Специализираната прокуратура. Организираната престъпна група е наблюдавана в продължение на четири месеца, през които на различни етапи са иззети общо 1,150 кг амфетамин, 60 гр марихуана, 60 гр метамфетамин и 50 гр хероин. Повдигнати са обвинения за притежание на наркотици на седмина, купували дрога от групата.

Установено е, че членовете на престъпното сдружение са разпространявали наркотици – амфетамин, хероин, марихуана и метамфетамин на територията на Айтос, Бургас, Обзор, Несебър, Созопол, курорта Слънчев бряг и Варна. 

Сред задържаните е и лидерът на групата е В.Б. на 28 години – Джуката от София. Той е криминално проявен и осъждан, регистриран за въоръжен грабеж и разпространение на наркотици.

При осъществяваната от него престъпната дейност Джуката бил активно подпомаган от криминално проявения софиянец К.К. на 45 години – Простака, който е отговарял за зареждането с наркотици на „уличните дилъри” на групата, както и за отчитането на парите, реализирани от продажбата на дрога.

Като основни разпределители на дрогата за Бургаски регион са установени криминално проявените бургазлии Ц.И. на 27 години и Н.С. на 30 години -Шопа, които вече са изтърпявали ефективни присъди „лишаване от свобода” за разпространение за наркотици.

За тартора на групата В.Б, заедно с К.К. от София и Н.С. от Бургас се знае, че през 2010 г. са били задържани и привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

При претърсване и изземване в квартира в Обзор, наета от Ц.И. са намерени и иззети амфетамин, метамфетамин и хероин с общо тегло 300 гр, предназначени за уличния пазар, както и отчетни бележки за продадени количества наркотици. Още около 160 грама амфетамин и марихуана са иззети от жилище, ползвано от 22-годишната бургазлийка К.Я., основен дилър и зареждач на групата.

Шестимата членове на организираната престъпна група са били задържани първоначално за 24 часа. По-късно са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за извършено престъпление по чл. 321 във връзка с чл. 354а от НК и им е наложено задържане за 72 часа.
Работата по образуваното досъдебно производство продължава от Специализирана прокуратура и Отдел „Борба с организираната престъпност” – Бургас.

ОЩЕ
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук