12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Задържане под стража“ за топ крадеца на коли Даниел Стоев

 

Стоев е привлечен като обвиняем за това, че на 15 август в Бургас, на неохраняем паркинг в ж.к. „Изгрев“, чрез използване на техническо средство – контактен ключ за автомобил, направил опит противозаконно да отнеме лек автомобил, на стойност 18 000 лв., от владението на Р. Е., без нейно съгласие.

Повдигнатото срещу Стоев обвинение е за тежко умишлено престъпление, по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 1 до 10 години.

Бургаският районен съд приема, че е налице първата от визираните в чл. 63, ал. 1 от НПК предпоставки за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно, че са налице достатъчно данни, обосноваващи подозрението, че Стоев може да е свързан с извършването на престъплението, за което е обвинен. На следващо място съдът счита, че по отношение на обвиняемия е налице и другата предпоставка по чл. 63, ал. 1 от НПК, че към момента съществува реална опасност той да извърши друго престъпление.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас, в тридневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук