14.3 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Задържаха автокрадец на луксозни возила по Южното Черноморие

«Криминална полиция» при МВР – Бургас задържа автокрадец от Враца, който е отнемал п луксозни леки автомобили – «БМВ», «Ауди» и «Ланд Роувър», на територията на Южното Черноморие. Той е зъдаржан вчера, на паркинг до бл. 118 в ж.к. «Изгрев», в момент на качване и опит на запалване и потегляне с лек автомобил «БМВ 320 Д», с немска регистрация.

При извършените допълнителни процесуално-следствени действия са намерени и иззети ръкавици и ключ за привеждане в движение на автомобила – предмет на престъпление. Установено е, че Д.С. работи в съучастие с други мъже от Враца, които също са пребивават територията на Бургаски регион през активния летен туристически сезон. В процес на документиране е дейността им по противозаконните отнемания на луксозни автомобили с чуждестранни регистрации, собственост на туристи, почиващи по Южното Черноморие.

Задържането на Д.С. е в резултат на наблюдение на дейността му, извършвана на територията на Бургаски регион от около месец. Предпочитаната марка автомобили била «БМВ», като Д.С. се специализирал в отнемането им и последващото им укриване. За транспортирането на откраднатите автомобили обикновено се използвали регистрационни табели, отнети от други МПС.

По случая е образувано досъдебно производство, като се извършват действия по разследването за установяване съпричастността на останалите врачанци в противозаконното отнемане на близо 15 автомобила «БМВ», с чуждестранна регистрация, висок клас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук