13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Задържаха автокрадци в Бургас, задигали лади

В резултат на съвместните действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, служителите от Първо, Второ и Четвърто Районни управления – Бургас са документирани пет случая на противозаконни отнемания на МПС, осъществени от задържания криминално проявен Е.Д., 27 годишен от Бургас. В някои от случаите негов съучастник бил и 31 годишния С.С. от Бургас, също задържан за противозаконно отнемане на МПС.

До момента е констатирано, че Е.Д. има богато криминално минало, включващо широк спектър от криминални прояви / освен противозаконни отнемания на МПС и множество кражби на лични вещи/. Полицейските служители провели различни оперативно-издирвателни действия за да документират по безспорен начин съпричастността на Е.Д. и С.С. към следните деяния :

– за периода от 11.11.т.г. до 14.11.т.г. същите отнели от ул. «Ивайло» л.а. «Лада 2105», с бургаска регистрация, собственост на 55 годишен бургазлия.

– на 16/17.11.т.г. същите отнели от паркинга пред бл. 6 в к-с «Славейков» л.а. «ВАЗ 2107», с бургаска регистрация, собственост на 64 годишен бургазлия, като при преместването са нанесени материални щети, както по автомобила, така и по два съседни леки автомобила.

– на 20.11.т.г. същите отнели от паркинг, разположен на бул. «Демокрация» № 98, л.а. «ВАЗ 2105», с бургаска регистрация, собственост на 66 годишен бургазлия / впоследствие автомобила е открит изоставен на ул. «Дебелт»/.

Е.Д. и С.С. са задържани за срок от 24 часа, като направили пълни самопризнания и описали подробно начина за извършване на престъпленията.

Констатираните случаи са класически противозаконно отнемания на МПС, като разликата с кражбата е, че при второто деяние има намерение за разпореждане с инкриминираната вещ / отнетия автомобил/.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук