13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Задържаха айтозлия с 6450 части за часовници на М.Търново

Часовникарска контрабанда в автомобил, идващ от Турция, разкриха тази нощ митническите служители на МП Малко Търново. Преди полунощ  на пункта пристига лек автомобил Рено с бургаска регистрация, управляван от 31-годишния Д. С. от Айтос. В колата е пътувала и 51-годишната С. О. Двамата заявяват, че не пренасят стоки за деклариране. Въпреки това колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която под завивки в багажника и в кухината около резервната гума са открити общо 6450 резервни части и батерии за часовници.

Сред малките, но скъпи контрабандни стоки са над хиляда коронки за часовници, близо двеста стъкла за часовници, десетки уплътнения за заден капак, баланси за часовници, както и цели механизми за ръчни часовници. Открит е и ключ за водоустойчиви часовници с четири комплекта накрайници. Сред контрабандните части са и почти хиляда кожени, метални и гумени каишки за часовници, звена и закопчаващи механизми за тях.

Часовникарската контрабанда е включвала и 4180 висококачествени батерии за часовници, почти всички с марката Sony. Стоките са били собственост на Д.С., които ги закупил от Турция за нуждите на часовникарско ателие.  

Стоките са задържани, срещу Д.С. е издаден акт за митническо нарушение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук