13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Задържаха бандитите „Мечо“, „Ламята“ и „Игуана“ за кражба на гориво от „Шел“

Трима криминално проявени лица с прякори «Мечо», «Ламята» и «Игуана» са задържани в Бургас. Снощи около 22.00 ч. на бензиностанция «ШЕЛ» в кв. «Победа»  с лек автомобил «Ауди А 3» те са спрели за зареждане. Колата е била управлявана от 27-годишният А. Ф. по прякор «Мечо», който заредил газ и бензин за сумата от 152 лв. и без да заплати отпътувал в неизвестна посока.

Петнадесет минути по-късно автомобила е засечен и спян в Централна градска част от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

Установено е, че регистрационните табели на «Аудито» по време на зареждането от бензиностанцията са били недействителни, тъй като малко по-рано са били откраднати от друг лек автомобил и монтирани за да заблудят служителите в бензиностанцията.

 С автомобила са се придвижвали още криминално проявените  Р.Г., 24 годишен от Средец и Д.С., 23 годишен от с. Дебелт, по прякори съответно «Игуана» и «Ламята» . Бандитите са част от групата, извършвала въоръжените грабежи на магазини в Централната градска част и на бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие през септември 2010 година.

Припомняме, че Р.Г. и Д.С. в съучастие с 21 годишният И.Г. – «Шливата» бяха задържани от служители на МВР – Бургас, като делото им за 14-те случая на въоръжени грабежи в момента е в съдебна фаза. Предвид правната сложност на случаите обаче, срокът на едногодишното им задържане в следствения арест е изтекъл, поради което мъжете отново са на свобода.

При извършеното претърсване на л.а. «Ауди» е открит газов пистолет, за който «Мечо» заявил, че е закупен от бургаски магазин.

В момента се извършват оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване съпричастността на лицата към извършването на други престъпления на територията на Бургас и страната.

Тримата мъже са задържани в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас за срок от едно денонощие, като предстои извършването на серия от процесуално-следствени мероприятия за установяване на цялостната им престъпна дейност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук