16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Задържаха двама братя от Бургас, единият непълнолетен, за кражби на автомобили

Задържаха двама братя от Бургас, които са извършили над 15 кражби на вещи, части и горива от автомобили, а в съучастите с още двама арестувани са откраднали 5 автомобила. Това са 21 год. М.А. от Бургас, задържан на 31 март,  заедно с други три лица – брат му – О.А., 16 годишен, 20 годишния К.Д.  и 19 год. Л.П. от Полски Тръмбеш. 

снимка: архив МВР Бургас- арест на автоджамбази

Те са откраднали в края на март лек автомобил «Ситроен С 4» от Велико Търново, който след като се изплашили, изоставили в покрайнините на село до Попово.

Групата е откраднала и  лек автомобил «Форд Ескорт», осъществено на 30/31.03.т.г. от Велико Търново, който изоставили на паркинг до поликлиниката във Велико Търново

 Противозаконно са  отнели и лек автомобил «ВАЗ 2104», с великотърновска регистрация, осъществено на 30/31.03.т.г. от Велико Търново, с който се придвижили до с. Равна гора, където извършили и кражба на два мобилни телефона, фотоапарат и спийкър за мобилен телефон,  от частен дом в с. Равна гора, собственост на 20 годишен английски гражданин.

Констатирано е, че братята М.А. и О.А. са извършители и на противозаконно отнемане на л.а. «Форд Фиеста», с бургаска регистрация и на л.а. «БМВ», с пловдивска регистрация, осъществени от началото на годината на територията на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

М.А. е привлечен, като обвиняем и с постановление на Бургаска районна прокуратура е задържан за срок до 72 часа, а О.А. е настанен за срок от 14 дни в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в Бургас.

Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук