13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Задържаха, издирван в Италия сводник

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо български гражданин, издирван с Европейска заповед за арест от италианските власти

В съдебно заседание днес, Окръжният съд на Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Иван П., издирван с Европейска заповед за арест. Искането е предявено във връзка с провеждано разследване от съдебните власти на Република Италия срещу обвиняемия, за извършена през 2014 г. и 2015 г.,  в Италия, престъпна дейност, в съучастие с други две лица, по склоняване към проституция на 5 лица от женски пол, за което се предвижда наказание от 12 години „Лишаване от свобода“, съгласно италианския Наказателен кодекс. За същото деяние, съставомерно по чл. 155, ал. 5, вр. ал. 3 от НК, съгласно НК на Република България се предвижда „Лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години и глоба от 10 хиляди до 25 хиляди лева.

Бургаският окръжен съд като взе предвид доказателствата по делото, намери, че с цел обезпечаване явяването на Иван П. пред съда, в хода на производството по чл. 44 от ЗЕЕЗА, спрямо исканото лице следва да се вземе мярка за неотклонение, която да гарантира в достатъчно голяма степен участието му в производството по същество.

Бургаският окръжен съд прие, че е налице опасност Иван П. да се укрие, с цел да осуети и да избегне наказателно преследване в Република Италия и поради това взе най-тежката мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ спрямо лицето.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук