17.1 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Задържаха контрабандни цигари в тавана на туристически автобус на Малко Търново

11 опита за контрабанден внос на цигари и тютюневи изделия от Турция пресякоха митническите инспектори на граничните митнически пунктове в Малко Търново и Лесово през последните  четири дни. Задържани са 26 140 къса /1 307 кутии/ цигари без акцизен бандерол и 85 кг нарязан тютюн за цигари. Девет от нарушителите са български граждани, другите двама нарушители са турски граждани.

4 560 къса / 228 кутии/ от контрабандните цигари са открити във фабрична кухина в тавана на туристически автобус с пътници, който е пътувал от Турция за Румъния през Малко Търново. Тайникът е бил разположен до телевизора в пътническия салон на автобуса.

Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на автобуса -турски гражданин с инициали Н.С.

В друг туристически автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция за България през МП Малко Търново в ранните часове днес са открити 65 кг нарязан тютюн за цигари в багажа на две от пътничките при извършената щателна митническа проверка с рентгенова апаратура. Съставени са два акта за нарушение на Закона за митниците срещу 35-годишната Ф. А. с адресна регистрация в обл. Сливен и 51-годишната Д.  К. от гр. Шумен.     

Още 2 200 къса /110 кутии/ контрабандни цигари са открити в два странични сандъка на ТИР с турска регистрация, който е пътувал от Турция за Швеция през граничния митнически пункт в Лесово. Шофьорът, турски гражданин, е санкциониран с акт за митническо нарушение. Също на МП Лесово са иззети при митнически проверки на три леки автомобила с българска регистрация 19 380 къса /969 кутии/ контрабандни цигар и 20 кг насипен тютюн за цигари, укрити в лични вещи и ръчен багаж на пътниците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук