15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Задържаха крадците на породистите кученца

Задържани са крадците на осем породисти кученца, седем от които от породата «йоркширски териер» и кученце «чухуахуа», съобщиха от МВР Бургас. Кражбата беше осъществена на 6 февруари  от зоосклад, разположен на бургаската улица «Шейново» от  криминално проявените  Х.И., 28 годишен и К.Ч., 33 годишен, и двамата от Бургас.

Констатирано е, че мъжете в съучастие извършили взломната кражба за времето от 20.00 ч. на 05.02.т.г. до 09.10 ч. на 06.02.т.г., чрез повдигане на незаключена външна метална ролетна щора и счупване стъклото на входната алуминиева врата. Откраднатите осем кученца укрили в различни апартаменти в комплексите «Меден Рудник», «Изгрев» и «Братя Миладинови», като смятали да ги продадат на свои познати. Намерените кученца са в добро здравословно състояние и вече са върнати на 51 годишния собственник. По негови данни общата стойност на откраднатите животни възлизала на 5 200 лева.

Х.И. и К.Ч. направили пълни самопризнания, като СА задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук