16.5 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Задържаха много „маркови“ чехли на Пункт „Лесово“

Над 10 000 чифта дамски и мъжки кожени летни чехли с фалшифицирано лого на световноизвестни марки задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово.

Иззети са 6 350 чифта дамски чехли с имитационно лого на „ Chanel“, 2 300 чифта мъжки с подправено лого на  „Adidas“, 2 000 чифта с логото на „Puma“ и 320 чифта с логото на „Lacoste“. Фалшивите летни маркови стоки са открити при щателна митническа проверка на ТИР с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Изпращач на стоката е фирма от Истанбул, Турция, а получател е фирма от Молдова.

При проверката на камиона не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словестно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители преценяват, че вероятно се касае за фалшификати. За случая са уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

Други три опита за контрабанден внос на летни чехли и спортни летни обувки пресякоха митническите служители на митнически пункт Малко Търново през последните дни. При щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция през МП Малко Търново два туристически автобуса с румънска и с турска регистрация и на лек автомобил с българска регистрация са иззети недекларирани 839 чифта дамски, мъжки и детски чехли, кецове и сандали. 129 чифта от тях са с фалшифицирано лого на пет световноизвестни марки.

Съставени са три акта за нарушение на Закона за митниците срещу двама чуждестранни и един български гражданин и също са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук