12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Задържаха овчар от кв. Банево, убил и запалил айтоски животновъд

72 часа задържане под стража постанови Бургаска окръжна прокуратура спрямо 44 годишния Динко В. от бургаския квартал „Банево” за това, че на 20 март умъртвил умишлено и запалил тялото на Б.А. от Айтос, обявен за общодържавно издирване. Спрямо Динко В. е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК / умишлено убийство/, като предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” в Бургаски окръжен съд.

 

В тази къща в Банево преди време живеели Динко и майка му. СНИМКА: 24 часа, ЕЛЕНА ФОТЕВА
В тази къща в Банево преди време живеели Динко и майка му. СНИМКА: 24 часа, ЕЛЕНА ФОТЕВА

Убийството на Б.А. е разкрито в следствие на получена и реализирана оперативна информация от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас. В хода на извършените процесуално-следствени действия е установено, че айтозлията, търгуващ с животни, отишъл в къшлата на обвиняемия, за да закупуване на агнета. След скандал, възникнал вероятно по повод покупко-продажбата, Динко В. с метален кол ударил няколко пъти по главата Б.А., вследствие на което го умъртвил. С помощта на втори мъж / негов помощник в отглеждането на животните/ изгорил тялото на айтозлията. От трупа му са останали само фрагменти от кости.

С цел укриване на следите по извършеното убийство, Динко В. нарязал автомобила на жертвата, предавайки металните части за скрап в различни пунктове. Двигателят на автомобила обаче останал в района на къшлата.

В хода на разследването, под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура, са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания, следствен експеримент и др. Назначени са множество експертизи, имащи отношение към предмета на доказване.

Динко В. е отведен в Бургаския следствен арест, където ще остане до гледане на мярката за неотклонение.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук