12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Осъждан, рекетирал еротични клубове в Слънчев бряг

Криминално проявен мъж от Раднево е задъжан  в отдел «Борба с организираната престъпност» – Бургас  за изнудване на собственици на клубове, предлагащи еротични танци в Слънчев бряг. По случая е образувано досъдебно производство под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура

снимка: интернет

Установено е, че първоначално на лицата е искана сумата от 300 лева на седмица за всяко момиче, работещо в съответния клуб, а в последствие сумата е променена на 1 000 лева на седмица за всички.

След множество проведени оперативно-издирвателни и процесуално – следствени действия от служители на «Борба с организираната престъпност» – Бургас на 08.06.т.г. е задържан извършителят на деянието – това е : 24 год. И.А. от Раднево, обл. Стара Загора, криминално проявен и осъждан / извършител на кражби и действия с наркотични вещества, в това число и организиране на престъпна група за пласиране на наркотици/.

Констатирано е, че от 2003 г. И.А. пребивава на територията на Слънчев бряг, като през 2008 год. е регистриран от Районно управление «Полиция» – Несебър за действия с наркотични вещества без разрешително. Привлечен е, като обвиняем за извършено престъпно деяние по чл. 213 А от НК / изнудване/, като му е наложена постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража».

МВР – Бургас призовава граждани или работещи на територията на курортните комплекс по Южното Черноморие, на които са отправяни подобни заплахи, свовременно да потърсят полицейските служители и да не се поддават на упражнявания срещу тях рекет! Действията на правоприлагащите органи в последните месеци доказват, че парньоските взаимоотношения между тях, гражданското общество и съдебната власт спомагат за повишаване ефективността при неутрализиране на подобен род престъпна дейност, облагодетелстваща основно лица от криминалния контингент и организираната престъпност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук