12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Задържаха под стража Селим Сюлейман, източил кредитна карта и избягал от България

     По внесено искане от Окръжна прокуратура –Бургас съдът задържа под стража Селим Сюлейман, отнел сумата от близо 1700лв. от нейния собственик, чрез използване на неговата кредитна карта, след което напуснал страната

По внесено искане на Окръжна прокуратура –Бургас съдът задържа под стража Селим Сюлейман от гр.Момчилград, общ. Кърджали. Той е обвинен за това, че в периода от 18-24.06.2013г. на територията на общ. Несебър, използвал на данни от платежен инструмент, без съгласието на титуляря – престъпление по 249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

С постановление на Окръжна прокуратура –Бургас Сюлейман е привлечен като обвиняем на 10.12.2015г. в негово отсъствие, тъй като от материалите по делото се установява, че той се намира извън пределите на Република България и местоживеенето му в чужбина не е известно на органите на разследването. По отношение на обвиняемия е била изготвена Европейска заповед за арест. Сюлейман е установен и задържан на територията на Кралство Нидерландия и е предаден на българските власти на 03.02.2017г.

Според прокурора, събраните доказателства обосновават предположение, че Сюлейман е извършил престъплението, в което е обвинен. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2г. до 8г. и „глоба“ в до двойния размер на получената сума, която е близо 1700лв. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление, като извод в тази насока се извлича от тежестта на санкцията, предвидена за престъплението, и която предполага обв.Сюлейман да се укрие – така както го е сторил, което е наложило и издаването и изпълнението на Европейска заповед за арест.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано в Апелативния съд в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук