11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Задържаха трима за палеж на БМВ, собственост на кандидат за общински съветник от РЗС

Бургаската полиция разкри палежите на два автомобила, станали на 8 октомври на общинския паркинг на ул.”Гурко” № 64. Извършителите са 19- годишният М.Д., 29- годишният К.С. и 40- годишният Ш.Х.  Припомняме, че по време на предизборната кампания на тази дата беше подпалено “БМВ Z 4”, собственост на Гергана Николова, кандидат за общински съветник от листата на РЗС. От пламъците беше засегнат и паркирания на близо автомобил “Мазда 3”.

Установено е, че  19 годишният М.Д. е прекия извършител на палежа, като е използвал бензин за да подпалва луксозната кола, а от там огънят се разпростира върху паркирания в съседство автомобил “Мазда 3”.

К.С. е посредник и организатор на палежа, като спрямо М.Д. и К.С. е повдигнато обвинение и същите са разпитани пред съдия, правейки пълни самопризнания за механизма на палежа и съпричастността на Ш.Х., като поръчител.

До момента е установено, че причина за палежа са неуредени финансови взаимоотношения между Ш.Х. и съпруга на Гергана Николова.

По случая е образувано досъдебно производство.

По време на палежа, през октомври, в официално прессъобщение от пресцентъра на РЗС беше посочено, че пожарът е умишлен, тъй като със същата кола е обикаляно в гетото в М. Рудник и това е подразнило някои политически опоненти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук