12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Задържаха трима румънци за кражби от бензиностанции по морето

Група от трима румънски граждани / на възраст между 22 и 47 години /, извършваща кражби от бензиностанции и търговски обекти, разположени на територията на Бургаска област, е неутрализирана от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, със съдействието на служители от Районните управления в Царево, Приморско, Созопол и Несебър, както и граничещите с Бургаски регион областни полицейски дирекции.

Румънците са задържани в района на Обзор, докато се придвижвали с л.а. «Опел Астра», с френска регистрация в посока Варна, като са отведени в Районно управление – Приморско с цел изясняване съпричастността им към кражбата на оборотната сума от 850 лв., осъществена от бензиностанция «Петрол» – Приморско, чрез заблуда на служителя в обекта.

Междувременно е констатирано, че румънците влезли в България на 05.08.т.г. през ГКПП – Дуранкулак, като до 10.08.т.г. извършили на територията на ОДМВР – Бургас седем идентични криминални престъпления / кражби от офиси, магазини и бензиностанции, разположени в Царево, Приморско, Созопол и Несебър, при които са отнемани парични средства и вещи, чрез отвличане на вниманието на служителите/.

Извършено е претърсване на л.а. „Опел Астра”, с който се придвижвали румънците, като са намерени и иззети два мобилни телефона, парични суми в българска и чужда валута и дамски обувки – обект на извършените седем престъпления.

Работата по цялостно документиране на криминалната дейност на задържаните румънски граждани продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук