13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Задържаха 9 бракониери на язовир Порой с таранка

Девет души са задържани от Гранична полиция за бракониерство в язовир Порой, край Поморие.Конфискувана е надуваема лодка, 350 метра риболовни мрежи и 100 кг. таранка. На 13 април около 21.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за това, че два автомобила се намират на територията на язовир в землището на с. Порой, като мъжете от автомобилите са пуснали риболовни мрежи.
На място са изпратени служители от Районно управление «Полиция» – Поморие и Гранична полиция, които с уред за нощно виждане, са констатирали че двата автомобила се движат с изгасени светлини.

При извършената проверка на лицата, придвижващи се с автомобилите е установено, че това са : 20 год. Н.С., 41 год. А.М., сина му – С.М., 23 годишен, И.А., 19 годишен, Е.Й., 28 годишен, лрат му – Й.Й., 23 годишен, А.Й., 26 годишен, В.Щ., 30 годишен и Ю.М., 25 годишен, всички от с. Порой.

Двата автомобила – «Опел Астра» и «Опел Вектра», с бургаски регистрации, са управялавни от А.М. и В.Щ. При извършения оглед на повърхността на язовира са забелязани няколко мрежи в работно положение, а на около 20 метра от азовира в храстите е открита скрита гумена надуваема лодка.

Сигнализирана е Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури / ИАРА/ – Бургас, които са извадили мрежите от вътрешността на язовира и са констатирали, че уловената риба е таранка с тегло около 100 кг.
Уловеното количество риба, както и конфискуваните рибарски мрежи с дължина около 350 м. и надуваемата лодка са иззети от служителите на ИАРА. На лицата са съставени девет акта по Закона за рибарството и аквакултурите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук