9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Закритият басейн в „Меден рудник“ е готов

Строителството на закрития плувен басейн в бургаския комплекс „Меден рудник” приключи. Това съобщи управителят на общинското предприятие „Спорни имоти”, Живко Иванов. По думите му, към момента текат процедури по въвеждането на обекта в експлоатация. Изготвя се и разрешението, което ще позволи на обекта да функционира.

басейн Меден рудник„Няма как без разрешение за експлоатация да пуснем децата да тренират в него. Пробите за газовата инсталацията са направени. Басейнът е пълнен веднъж. Помпите функционират”, каза Иванов. В сграда ще има два два плувни басейна. Единият, с дължина 25 метра, ще се използва за тренировки по плуване и водна топка. Вторият басейн е по- малък и е предназначен за начинаещи. Неговата дълбочина е от 80 до 110 см.

В закрития плувен басейн ще бъде назначен пресовал- медицинско лице и двама спасители. Тъй като плувното съоръжение ще се ползва и от граждани идеята е да работи непрекъснато включително в събота и неделя. Ще има и назначена охрана, а пропускателния режим ще е строг. Строителството на закрития плувен басейн коства на общината 1,5 милиона лева.

Иванов не скри, че е имало проблем при строителството на басейна заради близкото съжителство с една от ромските махали. Често живеещите там замеряли строителите с камъни. И днес съществува опасност прозорците на сградата да бъдат счупени.

„Предвидели сме да има пропускателен режим за басейна, а отделно от това ще има и нощна охрана, видов наблюдение, картова система за контрол на достъпа до съблекалните. Така че всичко, което необходимо ще бъде направено. Мястото бе определено, защото е в центъра на комплекса и там всички ще имат най- лесен достъп”, посочи Иванов, цитиран от Агенция „Фокус”.

Той допълни, че ще бъдат взети всички мерки да няма щети по съоръжението. Очаква се скоро към ”Спортни имоти” да премине за управление закрития плувен басейн в Младежкия дом.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук