10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Зам.-кметът Стойчев посети учението „Съвместна поддръжка 2014″

Зам.-кметът по бюджет, финанси и стопански дейности в Община Бургас – Красимир Стойчев, посети днес  демонстрации от Командно – щабно учение „Съвместна поддръжка 2014“. Двустепенното учение ще продължи до 10 октомври. В него участват военнослужещи и техника от щаба на СКС, бригада „Логистика“ и други структури, подчинени на командването. 

Основната цел на учението е да се повишат способностите на участващите военни формирования при подготовка и провеждане на операция по изпълнение на мисия „Отбрана“, съобщават от съвместното командване.  В „Съвместна поддръжка 2014“ участват над 500 военнослужещи и около 130 единици бойна и специална техника. Учението се планира и провежда от щаба на Съвместното командване на силите, под ръководството на контраадмирал Георги Мотев.

Офицер, провеждащ учението, е началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Стефан Петров. Директор на учението е зам.-началникът на щаба на Съвместното командване на силите капитан I ранг Димитър Йорданов.

В  района на кв. Долно Езерово в Бургас се провежда динамичен показ. За първи път военнослужещи от състава на бригада „Логистика“ и военно-транспортните органи в Българската армия ще покажат придобити способности за развръщане на район за приемане и временно настаняване на формирования на НАТО и натоварване на техниката и материалните ресурси на ЖП подвижен състав (в района на ЖП гара Долно Езерово).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук