11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Запазените градски автобуси скоро ще пътуват до бургаските села

През февруари по бургаските улици ще тръгнат 67 чисто нови автобуса. 28 от тях са съчленени дизелови, а останалите са солови и горят метан. Когато това стане, запазените градски автобуси, на които бургазлии се возят в момента, ще бъдат изтеглени, за да обслужват линиите до съставните селища на общината. Това съобщи зам.-кметът Красимир Стойчев при вчерашното обществено обсъждане на проектобюджет 2013 в Равнец.

Срещата посетиха около 40 жители на селото. На нея присъстваха още Павлин Михов – директор на общинската еко дирекция, общинските съветници Костантин Луков и Николай Иванов, омбудсманът Таню Атанасов, кметът на Равнец Христо Колев. От тази година по разпореждане на кмета Димитър Николов на обществените обсъждания идват и представители на фирмите, ангажирани с поддръжка на пътища, зелени площи, осветление и т.н.

Зам.-кметът Красимир Стойчев съобщи, че през 2013-та за пътната поддръжка на Равнец са предвидени 30 000 лв., като сумата е по-голяма от миналогодишната. Ще бъде изграден водопровод по ул. “1 май”, който ще обслужва 27 къщи. В селото ще се направи пенсионерски клуб. Ще се ремонтират съблекалните на стадиона, а самият той ще бъде валиран и затревен. Предстои също така укрепване на три мостчета над река Чакърлийка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук