11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Запечатаха ресторант в Слънчев бряг

Областна дирекция по безопасност на храните – град Бургас затвори ресторант в Слънчев бряг. След извършена проверка вчера в „Класически ресторант“, собственост на фирма „Хотел Планета“ ЕООД, инспектори от Българска агенция по безопасност на храните констатираха следните нарушения, въз основа на които обекта е временно затворен.

Инспекторите са установили несъответствия по сградов фонд и оборудване, нередовно водене на системите за самоконтрол, пропуски в здравните документи на персонала.

 

При проверката е установено наличие на храни с изтекъл срок на годност, както и хранителни продукти без идентификационна маркировка и неизяснен произход, както следва: 13,6 кг. нарязан луканков колбас; 1,96 кг. чедеризирани сирена; 0,375 кг. сирене „Моцарела“; 6,11 кг. сирене „БРИ“; 7,2 малотрайна наденица; 5,4 кг. замразени пилешки бутчета; 5,9 кг. риба ципура – замразена .

 

Всички хранителни продукти с неизвестен произход и с изтекъл срок на годност са бракувани и ще бъдат насочени за унищожение на екарисаж.

 

Взети са 10 броя „отривки“ от контактни повърхности в кухненския блок и са изпратени за лабораторни изследвания. Въз основа на констатираните несъответствия е съставен Акт за установено административно нарушение и е връчено предписание.

 

Обекта е с преустановена дейност до покриване на всички изисквания по действащото законодателство и излизане на лабораторните резултати

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук