11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Запознаха рибари от Несебър И Поморие с оперативните програми в отрасъла

 По инициатива на ПП ГЕРБ-Несебър се състоя среща с  рибарската общност на Несебър и Поморие. В дискусията се включиха изпълнитения директор на ИАРА Явор Недев-София, народният представител от ПП ГЕРБ Иван Алексиев, заместник областният управител Златко Димитров,  директорът на териториално звено на ИАРА-Бургас Янчо Рашков, кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на общинския съвет в града Благой Филипов, както и Катя Андонова – експерт „Управление на приоритетни оси“.
120.jpgЦелта на срещата беше да улесни и подпомогне рибарската общност във връзка с оперативните програми на ЕС по рибарство и аквакултури.
Присъстващите рибари, бяха запознати от Катя Андонова с приоритетните програми насочени, към Отрасъл „Рибарство“, както и насоките за кандидатстване от потенциалните бенефициенти.Изпълнитеният директор на ИАРА Явор Недев, отговри на въпроси от аудиторията, касаещи методиката за определяне на квотите за калкана. Той подчерта, че се работи по изготвянето и прилагането на методика която ще премахне дисбаланса в разпределението на квотата между Северното и Южното Черноморие. Недев се обърна към ръководствата на рибарските сдружения за партньорство и по-активна работа при изготвянето на новия  закон за рибарство и аквакултури.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук