16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Започват проверки в черешовите градини след като каруца затисна четири деца (видео)

Цели ромски  фамилии са наети за черешобера  в масивите край Бургас, установи наша проверка. Череши берат и малолетни лица със знанието на родителите си, въпреки че няма право да работят. Работа започват от рано сутринта. В черешовите градини прекарват  почти целия ден.  Проверки на работещите не се правят – доволни са и те и хората, които ги наемат.

На черешобер  всеки ден отива и 66-годишната Анка, заедно със своите внуци. Вчера обаче след приключването на смяната, управляваната от 12-годишния й внук  каруца се обръща и затиска и жената и още две момиченца – на 7 и 10 години, също берачки в черешовата градина. Децата са били прието в тежко състояние с опасност за живота. Към момента риск за живота им няма, съобщиха от Многопрофилната  болница в Бургас:

Всички ще бъдат изписани до няколко дни. Анка казва, че отново ще се върнат в градината, където са се установили в импровизиран бива. Семейството й е Сливен и от години се препитава и с бране на череши. От Инспекцията по труда съобщиха, че започват проверки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук