18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Започват проверки на плажовете

Започват постоянни проверкина морските плажове. Те са по разпореждане на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и във връзка със стартиралия летен сезон.

Инспекциите ще бъдат извършени от представители на министерството, ДНСК, регионалните здравни инспекции към Министерството на здравеопазването и на Морска администрация, съобщиха от МРРБ.

На място ще бъде проверявано изпълнението на задължителните дейности по сключените концесионни договори и договори за наем на крайбрежните ивици. Изпълнителите по тях са задължени да осигурят водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, както и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.

Проверките ще обхващат също поставите преместваеми обекти и съоръжения, допълнителната търговска площ към обектите за бързо хранене.

Ще бъде проверено и дали се осигурява поне 50% от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите, изпълнението на съгласуваните работни програми на концесионерите и всички останали договорни задължения.

news.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук