9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Започват проверки в „Слънчев бряг“ АД

Започва проверка за изразходването на близо  250 млн. лв. от приватизационни сделки и договори в курорта Слънчев бряг за периода 2001 -2010 год. От днес екипи от държавната финансова инспекция и от икономическа полиция проверяват дейността на предишния борд на директорите на дружеството. Проверката ще бъде ръководена лично от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Как са били изразходвани близо 250 милиона лева от приватизационни сделки в курорта Слънчев бряг проверяват от днес екипи на държавната финансова инспекция и икономическа полиция.   

В момента се проверяват всички сключени договори. Част от тях обаче не могат да бъдат открити, намерени са само копия в счетоводството. Новото ръководство на „Слънчев бряг“ АД е изпратило и сигнали до прокуратурата за сключване на неизгодни и ощетяващи държавата договори, обяви народният представител  Димитър Бойчев, в качеството си на член на Комисията по икономика, енергетика и туризъм към Народното събрание.

Въпреки назначените проверки в „Слънчев бряг АД“ не се очакват сътресения в нормалното протичане на сезон 2010. Съвсем скоро ще бъде въведена система за  SMS паркиране , като така ще се реши проблема с безразборното движение на автомобили в курорта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук