16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Започват реконструкцията на пътя Айтос – Тополица

След проведена обществена поръчка, Община Айтос подписа договор с фирмата-изпълнител на първия етап от проекта „Реконструкция на общински път Айтос – Тополица“. Първата копка и официалното откриване на обекта ще е на 25 септември тази година. 

ремонт

Основният ремонт на една от най-важните общински пътни артерии е с финансиране по инвестиционната програма на Правителството  „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. С проектно предложение, Айтос се пребори за един милион държавни средства за реконструкцията на пътя, на който е построен и заводът за мариновани скариди на българо-шведска компания-инвеститор. Към терените около пътя има засилен инвеститорски интерес, включително и конкретно инвеститорско намерение за изграждането на втори завод за рибно производство.

За втория етап на проекта – реконструкция на пътя Карагеоргиево – Тополица също е избран изпълнител, който вече е подписал договор с Община Айтос. За старта на реконструкцията на пътя между двете села се очаква ново финансиране от държавата.

Условието по програмата е Общината да има готовност за усвояване на парите до края на 2014 г. Срокът за финализиране на първия етап на проекта е два месеца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук