13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Започва делото за лихварство и рекет срещу шефа на ММА Любен Джубрилов

Бургаска окръжна прокуратура  е внесла обвинителен акт, с който е повдигнала обвинение на президента на българската федерация по смесени бойни изкуства/ ММА/ Любен Джубрилов. Делото в Бургаски окръжен съд е насрочено за днес. Джубрилов ще се съди задочно, тъй като е в неизвестност и се издирва от Интерпол. Той е обвинен, че в  периода от 2006г. до 2009г. е ръководил в Бургас и Бургаска област организирана престъпна група за лихварство и рекет, с развита йерархична структура, с участници Тодор Атанасов, Стоян Тенекеджиев, Георги Генчев, Александър Стоянов, Илиян Стоянов. dgubrilov.jpgВ обвинителния акта са посочени и конкретни престъпления, свързани с изнудване за големи суми пари, които са събирани чрез заплахи за убийство и побоища.

Има описани случаи за придобиване на имоти и парцели, като собствениците им са били принуждавани да подписват документи за прехвърляне на Джубрилов.

През  декември 2006г. в Бургас Джубрилов се опитал да принуди мъж с инициали К. Ст. Ст., чрез побой и със заплахи,. да му предаде сумата от 200 000.00 лева. Потърпевшият е бил принуден също, чрез заплаха за убийство, да положи подписа си под различни  документи, като по този начин бъдат санирани всички действия по извършеният търг и престъпната група е придобила собствения му имот в Южна промишлена зона, и така е била причинена имотна вреда на К. Ст. Ст. в размер на 300 хиляди лева. 

Със същия обвинителен акт Бургаска окръжна прокуратура е  повдигнала обвинение и на останалите членове на групата. В обвинителния акт са изброени извършени престъпления с конкретни дати  и години. При разработката на групата антимафиотите са използвали СРС-та.

снимка- архив 2008г.  Бургас- Любен Джубрилов с легендата на свободните боеве- Шони Картър

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук