14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Започва изграждането на новa детскa градина в Гълъбец

На 13.10.2015 година в с. Гълъбец ще бъде направена първа копка на нова детска градина. Двуетажната сграда ще е с разгъната застроена площ от 1620 кв.м и е изцяло съобразена с архитектурния облик на населеното място. Проектът включва обособяването на 3 градински и 1 яслена група.

На първи етаж централно е разположен физкултурно-музикален салон и зони за две групи с по двадесет деца. Зоните се състоят от спалня и занималня с връзка между тях, както и от допълнителни помощни помещения за разливане на храна, кухненски офис, кът за хранене, гардероб, умивалня и тоалетна. Лекарски кабинет, офиси за персонала, помещения за пране, складове и котелно също ще бъдат обособени на първи етаж.

Останалите две групи – една градинска и една яслена са разположени на втори етаж. Пространството между тях е решено с помещения за занималня, спални, тоалетни и кухненски офиси. Предвидени са и площи за методичен кабинет и кабинет на директора.

Дворното пространство е разпределено на площи за игра за всяка отделна група. В тях са предвидени детски съоръжения, пейки, беседки и други паркови елементи. В южната част на двора централно е разположена и физкултурна площадка.

За да бъде дворът на новото детско заведение още по-красив и примамлив за игра, са предвидени зелени площи и богата паркова растителност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук