14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Започва изграждането на пречиствателна станция в Созопол

Созопол започва изпълнението на първия етап от мащабния проект за интегриран воден цикъл, който включва изграждането на канално-помпени станции, тръбопроводи,  отвеждащи колектори, както и дълбокоморско заустване. До края на 2014 г. трябва да бъде изградена и пречиствателната станция на Созопол. С построяването и ще се реши един тежък екологичен проблем на Созопол и региона, свързани с чистотата на морето.

 Първият етап предвижда още изграждане на ВиК мрежа на кв. Мисаря” и кв.”Провлака” в Созопол, както и колектори за гр. Черноморец. Строителните дейности ще стартират в началото на март и входния път към Старая град ще бъде разкопан, за да се положат тръбите.До началото на летния сезон обаче асфалтът ще бъде положен.

 Проектът за водния цикъл на Созопол се изпълнява по ОП ”Околна среда” и е на стойност над 75 млн.лв., като съфинансирането от страна на общината е близо 2 млн. и 300 хил.лв. След приключването на изграждането на пречиствателната станция акваторията на созополския залив ще запази своята привлекателност и чистота, а районът ще стане още по-желан за инвестиции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук