13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Започва кампанията „Подай ръка” 2014

Център за психологически изследвания, с подкрепата на Община Бургас и Бургаските медии, започва кампания „Подай ръка”, съобщават от местната администрация. Кампанията е изцяло бургаска и цели повишаване нивото на информираност към хората с увреждания.

Кампанията започва на няколко „вълни”. Първата вълна обхваща телевизионните, печатни и интернет медии. Тя включва телевизионен клип-послание и постери, чието излъчване ще формира нови обществените нагласи, насочени към хората с увреждания.

Втората вълна е със съдействието на Община Бургас. Предприятието „Бургас бус”, ще бъде посланик на добра воля за популяризирането на цветните постери, представляващи символични обръщения към бургазлии. Общинският превозвач ще се превърне в своеобразна арена за промяна на общественото мнение, като всеки месец посланията ще бъдат променяни.

Третата вълна на Кампания „Подай ръка” включва фото изложба на тема „Животът на хората с увреждания в Бургас”. Това ще е творчество на фоторепортерите, които имат своите послания към нас. Смятам, че всички ние, ще ги разчетем правилно, за да видим разликата между сивотата и красотата на живота, за да изберем верния път – смята Иван Карагьозов, организатор на кампанията.

Четвъртата „вълна” са амбициите на организаторите за голям Великденски концерт с участието на хора с различни увреждания. Като резултат авторите очакват от съгражданите си да преоткрият чувствителността към децата и възрастните с ментални, сензорни и физически увреждания. „Запланували сме редица събития – спортни, културни и образователни, които да помогнат на бургазлии да бъдат по-информирани и да имат достатъчно толерантност и поне малко любов, за да можем всички да живеем заедно в любимия ни град” – е посланието на Карагьозов.

Официалното начало на кампанията „Подай ръка”, Бургас 2014 е от 11.00 часа на 15 януари, сряда в Голяма зала на Община Бургас .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук