14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Започва националният конкурс „Възкресение Христово“2015

Започва националният конкурс „Възкресение Христово“2015 в категориите изобразително изкуство, литература (проза и поезия) и фотография. Това съобщават от Сливнеска митрополия. В Конкурса могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-ти клас.

Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха. Крайният срок за изпращане на конкурсните творби е 28 март 2015 година- важи датата на пощенското клеймо. Адрес за изпращане на конкурсните творби: Пенка Христова- Св синод на БПЦ-БП, културно-просветен отдел за националния конкурс „Възкресение Христово“, ул. „Оборище“ 4, 1000 София България. Email: [email protected] (само за литературните творби)

Всяка творба задължително трябва да съдържа следната информация: B десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо:
– Заглавие на творбата;
– Трите имена на автора;
– Възраст, група/клас;
– Град/село, област, училище / ОДК / енорийско училище / клуб;
– Адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител;
– Името на преподавателя / ръководителя и негов телефон за връзка.

В конкурсния Статут се съдържат всички условия и насоки, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории. Имената на наградените участници с протокола на журито от съответния раздел ще бъдат качени на 09.04.2015 г. (Велики Четвъртък) на Официалния сайт на СВ. СИНОД НА БПЦ: http://www.bg-patriarshia.bg.

Награждаването на участниците в Националния конкурс „Възкресение Христово” ще бъде на 26.04.2015 г. (Неделя на св. Мироносици) в столичния храм „Св. София“ след приключването на св. Литургия. След награждаването се предвижда откриване на изложба с наградените творби в храм „Св. София“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук