13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Започва пръскането срещу комари и кърлежи

Със затоплянето на времето настъпи и моментът за профилактична обработка на зелените площи на територията на Бургас срещу ларви на комари и срещу кърлежи. Вече е направена необходимата организация и е изготвен графикът за дезакаризационните и ларвицидни обработки.

Планираните действия включват първоначална ларвицидна обработка на всички установени биотопи, както и на всички нововъзникнали, с цел унищожаване ларвите на комарите преди да са се развили и излетели в околната среда. След това ще бъде извършена имагоцидна обработка и обработка на дървесната и храстова растителност, която е насочена към унищожаване на вече излетелите насекоми.

Миналата пролет, благодарение на взетите по-рано мерки и превантивното пръскане, бе овладяно разпространението на азиатския тигров комар от вида „Аедес албопиктус“, който е носител на вируса Зика в страните от Латинска и Южна Америка.

През миналата седмица бяха обработени против кърлежи всички площадки за свободно пуснати кучета, както и парковете в к-с „Изгрев“ и к-с „Славейков“ /до хипермаркет „Била“/.

Използваните препарати за третиране на тревните площи против кърлежи и комари са напълно безопасни за хората, бозайниците и птиците и се извършват в часове, когато няма хора по парковете и улиците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук