16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Започва рекултивирането на терена за спортния комплекс в „Меден рудник“

През тази година ще започне рекултивирането на терена, върху който ще се изгради голям спортен комплекс с басейн, спортни игрища и фитнес уреди на открито в бургаския комплекс „Меден рудник“. Той се намира на мястото на старото блато до „Битака“. 

В сградата ще бъдат разположени 4 оборудвани тренировъчни спортни зали, от които една за борба и бойни спортове, две за групови занимания и една за танци, две съблекални с прилежащи санитарни възли за хора в неравностойно положение, складове, служебни помещения, лекарски кабинети, манипулационна.

Зоната за спорт на открито ще включва:

  • футболна комбинирана площадка с размери 44 на 66 м., с настилка от изкуствена трева, която ще може да бъде разделяна с подвижна мрежа на три по-малки игрища;
  • два корта за тенис с настилка от шамот;
  • игрище за баскетбол/волейбол със сертифицирана акрилна настилка;
  • Скейт парк на площ от 1000 кв.м., разпределен на зони за начинаещи, напреднали и професионалисти, който да покрива изискванията за скейт парк тип “Plaza” с “Bowl“ секция.
  • детска спортна площадка и игрище за футбол с размери 10 на 20 м., с настилка от изкуствена трева;
  • Зона за отдих и възстановяване с три външни стационарни маси за тенис на маса, две за шах и две за дама, един шах с големи фигури, фитнес на открито, пригоден за ползване и от хора с увреждания.

В зоната за отдих и възстановяване ще се изгради открит плувен басейн за деца и младежи, с размери 20х10 м. и дълбочина 0,80 до 1,20 м., комбиниран с открита площ за гимнастика, както и обходна алея за бягане с дължина 400 м.

Очаква се финансирането на обекта да бъде смесено – общински средства и пари от програмите на ЕС. Идеяата за спортния комплекс беше обявена в края на 2014 година, като се очакваше реализирането й да започне в края на 2015 година. Строежът ще отнеме около година. Към момента все още не е изестна датата на първата копка.

За движението по реазлизацията на спортния комплекс съобщиха зам.-кметът по здравеопазване в общината д-р Лорис Мануелян, териториалният директор на комплекса Магдалена Манолова, главният инженер на Общината Веселина Цакова. Това се случи по време на представянето на бюджета на общината за 2016 година пред жителите на „Меден рудник“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук