20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Започва ІV Международен Фолклорен Фестивал „Странджа моя, люлчина“

От 21 до 23 юни 2013 в град Царево ще стартира Четвъртото издание на МФФ „Странджа моя,люлчина“, който се провежда под патронажа на инж.Георги Лапчев – кмет на Община Царево. Организатор е НЧ „Георги Кондолов 1914“, с подкрепа на общината. Официалното откриване ще бъде от 19.00 часа на 21 юни на лятната централна сцена. Фестивала се провежда ежегодно в края на юни в гр.Царево. Има за цел да представи фолклорната музика и танц на България и други страни по света в цялото си видово, жанрово и етно-културно многообразие.

 

Три дни на летните сцени в града ще се изявят над 50 фолклорни певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители и международни ансамбли от Сърбия, Полша, Украйна, Буларус, Латвия и България.

 

Журито тази година е с Председател маестро Димитър Колев – композитор и диригент и членове Дамян Дамянов – хореограф, Марин Маринов – Музикална компания Сънрайз Маринов и ТВ Сънрайз мюзик и Златка Ставрева – странджанска народна певица, които ще оценяват качествата на изпълнителите.

 

Всеки състав ще получи диплом и специална статуетка, а индивидуалните изпълнители ще получат медали. Най-добрите ще получат наградата на кмета на Община Царево, наградата на НЧ“Георги Кондолов 1914″, наградата на ТВ“Сънрайз мюзик“ и наградата на Организационния комитет на фестивала. Вторият ден на фестивала ще започне в 17:30 часа, а третият и последен в 10:00 часа, след което ще бъде награждаването на участниците.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук